• Boeken van professor Anton van der Geld over lifestyle, levenskunst en balans

Je lifestyle vanuit hart en ziel (4e druk)

'Ontwikkel een persoonlijke lifestyle – een eigen manier van leven, denken en doen − die echt bij je past. En houd daarbij rekening met de invloed van je genen, opvoeding en omgeving. Ik laat zien hoe je dichter bij ...

Meer informatie over dit boek »

Bestel dit boek

Je leven is van jou (5e druk)

"Het boek Je leven is van jou – goed omgaan met jezelf, je relaties en je werk is inspirerend en confronterend. Het laat in tien stappen zien hoe je leven in elkaar steekt en wat je allemaal kunt doen om te slagen...

Meer informatie over dit boek »

Bestel dit boek

Balans in ons leven (2e druk)

Hoe brengt deze drukke en verwarrende tijd ons innerlijk en onze samenleving uit balans? Hoe kunnen we deze crisis te boven komen en samen weer in balans geraken? Daar is levenskunst voor nodig, voor onszelf en voor onze...

Meer informatie over dit boek »

Bestel dit boek

Je leven is van jou 5e druk

"Het boek Je leven is van jou – goed omgaan met jezelf, je relaties en je werk is inspirerend en confronterend. Het laat in tien stappen zien hoe je leven in elkaar steekt en wat je allemaal kunt doen om te slagen en gelukkig te worden. Het is een veilig houvast, ook voor je intieme leven. Het boek biedt alle ruimte om er zelf vrij mee aan de slag te gaan. Gaandeweg kom je ook écht in gesprek met jezelf, dus tot confrontatie. Dat maakt het boek tot een praktische levensgids die je helpt jezelf, je relaties en je werk te doorzien en te ontwikkelen.

De schrijver durft vele gevoelige onderwerpen aan te pakken, zoals de sterk veranderde man-vrouwverhouding, de uitdagende combinatie van werk en privé, de gevoelige balans tussen seks, intimiteit en liefde, het gebruik van maskers en intuïtie, het omgaan met je sterke en zwakke kanten, het verschil tussen ongezond en gezond leven, en het omgaan met ziekte en dood.

De auteur put duidelijk uit zijn jarenlange beroepservaring en zijn eigen levensondervinding. Het is verrassend hoe hij daardoor zó dicht bij je kan komen, alsof hij tegenover je aan tafel zit. Door de openhartige gesprekken van de schrijver met de tien bekende Nederlandersen Vlamingen voel je je gesteund in het zoeken naar succes en balans in het leven.

Bijzonder is dat die tien personen zo oprecht en zonder terughoudendheid over hun vragen in het leven spreken. Over hoe zij werken en leven, en op hun manier tot zelfkennis komen. Die verhalen spreken aan en ook zij maken het boek veelzijdig.

Wat heb je aan dit boek? Je komt te weten hoe je leven in elkaar zit en hoe je er het beste van kunt maken. Hoe de vele aspecten van je leven samenhangen en hoe zij verbonden zijn met succes en geluk. De schrijver maakt de weg vrij voor een eigen moderne invulling van man en vrouw, privé en op het werk. Onbevooroordeeld reikt hij je een spiegel aan om je gevoelens en verlangens, en je doen en laten iedere dag onder ogen te zien. Zo bereik je een diepgaande kennis van jezelf en ben je opgewassen tegen wat je te wachten staat.

"Ik heb het boek geboeid bijna in één keer uitgelezen. Een aantal collega’s en bekenden vroeg ik wat zij er van vinden. Twee woorden kwamen steeds terug in hun reacties, namelijk ‘verrassend’ en ‘veelzijdig’. Zelden stuit je op zo’n allround boek voor je leven en werk." (Ton Smits)

Dit boek bestellen

Enkele reacties op het boek

Seth Gaaikema, kleinkunstenaar
"Het boek is een onbevangen, intelligente, gevoelige en soms heel geestige onderzoekstocht naar de mogelijkheden in jezelf."

Bart Peeters, TV-presentator en muzikant
"Het boek zet je op het spoor van succes en levensgeluk."

Minister van Economische Zaken Maria van der Hoeven
"Leer met dit boek te genieten van je kostbare leven, ook in crisistijd."

Marjan Berk, schrijfster en actrice
"Het prikkelende boek is een welkome routeplanner van je leven."

Prof. med. dr. Bob Smalhout, columnist
"Dit is een mooi en positief boek over tal van praktische levensvragen."

Jan des Bouvrie, ontwerper

"Hoe belangrijk het is om te veranderen in je leven, heb ik in jouw boek mogen vertellen."

Goedele Liekens, seksuologe en schrijfster
"Schoonheid bepaalt niet je geluk maar goed omgaan met jezelf en je relatie."

Foppe de Haan, KNVB-bondscoach
"Als bondscoach van de jeugd, gaat het erom consequent voor te leven 'Je leven is van jou'."

Corinne de Haas, oprichtster Viva la Donna
"Het boek biedt rijke inspiratie bij tegenslag en ziekte."

Het boek en de kruisbestuiving tussen Noord en Zuid

Voor het 20-jarig bestaan van het BeNeLux-Universitair Centrum heeft prof. Anton van der Geld, stichter van dit Centrum voor wetenschap, cultuur en humaniteit, het boek geschreven Je leven is van jou®.

Daarvoor voerde hij ook gesprekken met tien markante Nederlanders en Vlamingen. Het Centrum bevordert de kruisbestuiving en samenwerking tussen Noord en Zuid.

Meer informatie over het Benelux-Universitair-Centrum

Productinformatie

Je leven is van jou
Goed omgaan met jezelf, je relaties en je werk

5e druk, uitgeverij Davidsfonds
356 pagina's
Formaat 166x18x239 mm
Prijs € 19,95
ISBN 9058265943

Dit boek bestellen